Home » Assurantiën » Particulier » Verkeer » Motorrijtuig

Motorrijtuig

Wat is een eigenlijk een motorrijtuig? Motorrijtuigen zijn alle voertuigen, bestemd om anders dan langs spoorstaven te worden voortbewogen, uitsluitend of mede door een mechanische kracht, op of aan het voertuig zelf aanwezig, dan wel door electrische tractie met stroomtoevoer van elders. Voorbeelden van motorrijuigen zijn bijvoorbeeld een auto, scooter, motor, fiets met hulpmotor de elobike en de segway.

Bezit u een motorrijtuig dan is een WAM-verzekering (Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen) wettelijk verplicht. Zonder deze verzekering bent u strafbaar. Een uitzondering op deze verplichting is de elobike. Een elobike is weliswaar een motorrijtuig, maar bij een elobike ontbreekt de verzekeringsplicht. Een WAM-verzekering dekt de financiële gevolgen van uw aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt met een motorrijtuig. Er kan sprake zijn van materiële- of letselschade.

Met een WAM-verzekering bent u niet verzekerd voor schade aan uw eigen motorrijtuig. Hiervoor bestaan andere verzekeringen zoals de beperkte cascoverzekering en de volledig cascoverzekering, ook wel All risk genoemd. Bij deze verzekeringen hanteren verzekeraars meestal een eigen risico.

Neem voor meer informatie over dit product contact met ons op zodat wij u nader kunnen informeren. Indien u het wenst kunt u ook de bijbehorende productwijzer raadplegen.

Heeft u een vraag? Stel hem hier

Wij streven ernaar om uw vraag binnen 2 werkdagen te beantwoorden.